русский корабльнахуй
 
Чернівці  21 серпня 2024 17:31 

Серед хворих на COVID-19 кожна п’ята – дитина: ситуація з ГРВІ на Буковині

підтримай автора: оригінал
9
1k
0
Фото: МА АСС
Фахівці нагадують та застерігають – аби вберегтися від хвороби чи отримати легший її перебіг, слід вакцинуватися.
Уже кілька тижнів МОЗ оприлюднює дані про зростання захворюваності на COVID-19, пише Медіа агентство АСС. У Чернівецькій області динаміка поширення хвороби була повільнішою. Приміром, у липні статистика навіть була нижчою за червень на 7%. Та й хворих діток було на 17% менше.
«Але у серпні ми побачили серед усіх ГРВІ більше хворих саме на COVID-19. Якщо у червні це було 28 випадків, липень - 300 і більше, то у серпні майже 700, де кожна 5 - дитина. А з початку навчального року це число ще зросте серед дітей. Стане більше контактів, поширення. Загалом порівнюючи цей тиждень і минулий – зростання захворюваності на COVID-19 зросло на 56%», - каже генеральна директорка Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко.
Нещодавно зафіксували й летальний випадок, де пацієнту було понад 60 років, мав важке супутнє захворювання і не був щеплений.
Наразі, в області вистачає вакцин, медикаментів і ліжок для госпіталізації
«Вакцинуватись слід усім. Починається навчальний рік, берегтися треба і дорослим і школярам. В обласній дитячій лікарні за пів року пролікували 130 діток з ковідом. І пацієнтів більшає. В обласній лікарні проліковано 30 пацієнтів. Щеплення береже життя», - розповіла директорка Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОВА Наталія Свестун.
Для зручності буковинців фахівці та медики разом з партнерами організовують містечка здоров’я – виїзні вакцинальні сесії. 23-29 серпня така послуга буде доступна у громадах Чагра, Волоки, Шипинців, Кам’яній, Михальчі, Усть-Путилі, Хотині, Вашківцях, Романківцях. Окрім щеплення кожен зможе перевірити стан свого здоров'я, вимірити тиск, глюкозу.