русский корабльнахуй
 
Здоров'я  14 серпня 2024 15:42 

На Буковині різко зрослі кількість хворих на коронавірус. Україною шириться субваріант ковіду FLiRT

підтримай автора: оригінал
14
759
0
Фото ілюстративне
У Чернівецькій області наразі не виявили новий субваріант ковіду FLiRT. Але захворюваність на коронавірус зростає.
Про це у коментарі molbuk.ua розповіла генеральна директора Чернівецького обласного центру профілактики та контролю хвороб Наталя Гопко.
"У нас так само, як і по всій країні, зростає захворюваність. Наразі COVID не виділяють окремо, а у структурі ГРВІ. У червні у Чернівецькій області було зафіксовано 6950 випадків ГРВІ, у тому числі ковід, у липні - 6423 випадки. Кількість хворих була меншою на 7%, але водночас почала збільшуватися кількість випадків ковід від початку липня. Кількість випадків подвоюється. Вже минулого тижня було 64 позитивних результати ПЛР-тестів. Це вдвічі більше, ніж попереднього тижня", - пояснила Наталя Гопко.
Новий субваріант ковіду FLiRT поширюється дуже швидко.
"Ми всі позитивні результати віддаємо на обстеження. У нас не зафіксований новий підвид FLiRT, але розуміємо, якщо його зафіксували в Івано-Франківській області, то він є і у нас, зважаючи на швидкість поширення. Це питання часу, коли людина, яка інфікувалася саме цим варіантом потрапить у лікарню", - вважає Наталя Гопко.
За словами Наталі Гопко, для літніх місяців не характерна така кількість хворих.
"Цей сезон не дуже типовий. Певну кількість випадків ГРВІ завжди фіксували, але цього року вже були і випадки грипу. Це теж не дуже властиво, влітку, зазвичай, не маємо грипу", - каже посадовиця.