русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  13 серпня 2024 08:40 

Щотижня кількість хворих подвоюється: на Буковині зростає захворюваність на COVID

підтримай автора: оригінал
18
2.8k
5
У Чернівецькій області наразі не виявили новий субваріант ковіду FLiRT. Але захворюваність на коронавірус зростає.
Про це у коментарі molbuk.ua розповіла генеральна директора Чернівецького обласного центру профілактики та контролю хвороб Наталя Гопко.
"У нас так само, як і по всій країні, зростає захворюваність. Наразі COVID не виділяють окремо, а у структурі ГРВІ. У червні у Чернівецькій області було зафіксовано 6950 випадків ГРВІ, у тому числі ковід, у липні - 6423 випадки. Кількість хворих була меншою на 7%, але водночас почала збільшуватися кількість випадків ковід від початку липня. Кількість випадків подвоюється. Вже минулого тижня було 64 позитивних результати ПЛР-тестів. Це вдвічі більше, ніж попереднього тижня", - пояснила Наталя Гопко.
Новий субваріант ковіду FLiRT поширюється дуже швидко.
"Ми всі позитивні результати віддаємо на обстеження. У нас не зафіксований новий підвид FLiRT, але розуміємо, якщо його зафіксували в Івано-Франківській області, то він є і у нас, зважаючи на швидкість поширення. Це питання часу, коли людина, яка інфікувалася саме цим варіантом потрапить у лікарню", - вважає Наталя Гопко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворих на COVID більшає: лікар розповів про ситуацію із захворюваністю у Чернівцях
За словами Наталі Гопко, для літніх місяців не характерна така кількість хворих.
"Цей сезон не дуже типовий. Певну кількість випадків ГРВІ завжди фіксували, але цього року вже були і випадки грипу. Це теж не дуже властиво, влітку, зазвичай, не маємо грипу", - каже посадовиця.
Епідеміологи застерігають, що ситуація у подальшому не буде простою і радять згадати про правила гігієни та маски.
"Багато чого залежить від кожного з нас, щоб себе захистити і тих, хто поряд. Обов’язково перегляньте щеплення. Не йдіть на роботу чи до школи, якщо є симптоми ГРВІ. Якщо треба вийти до лікаря, згадати про те, що потрібно одягати маску. Ну і, звісно, мити руки, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання", - порадила Наталя Гопко.
Редактор: Людмила Осадчук
13-08-2024, 08:40