русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  23 липня 2024 21:21 

Чекає загострення інфекцій: на Буковині зростає кількість хворих на кір

підтримай автора: оригінал
16
3k
0
У Чернівецькій області зростає захворюваність на кір. Станом на 16 липня в області зареєстровано 20 хворих на кір. За аналогічний період 2023 року випадків хвороби не було.
Про це molbuk.ua розповів завідувач епідеміологічного відділення Центру профілактики та контролю хвороб в області Юрій Падурару.
Восени та взимку на нас чекає загострення різних інфекцій, окрім грипу та ГРВІ. Ймовірне ускладнення епідемічної ситуації з кору
У травні було двоє хворих, у червні – вісім, у липні – 10 хворих. Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що 11 хворих перебували в Румунії, тож їх класифікували як завезених. Серед хворих – 17 дітей та 3 дорослих. Більшість хворих не щеплена проти кору.
"Зростання кількості хворих на кір пов’язано із втратою колективного імунітету та занесенням вірусу кору на територію області з Румунії. Найбільше хворих інфікувалися саме в Румунії. На осінь і зиму прогноз не сприятливий. У цей період ми можемо мати потужний спалах кору, оскільки за попередні роки накопичилася значна кількість нещеплених дітей. Всі вони можуть захворіти, рахунок йде на тисячі. Цей спалах може тривати кілька років. Востаннє в області спалах кору був впродовж 2017-2020 років, тоді захворіло майже 6,5 тисячі осіб", – пояснює Юрій Падурару.
Батьків закликають не нехтувати вакцинацією дітей.
"Вакцини проти усіх цих інфекційних хвороб є достатньо у всіх пунктах щеплень області. Головне – це згода батьків. Динаміка свідчить про розуміння ситуації. Маємо більше вакцинацій від кашлюку, частина батьків, які відмовлялися, вже дають згоду на щеплення. Це варто врахувати, адже кашлюк має важкий перебіг, дитина шість місяців одужує. Також зараз відбувається додаткова імунізація проти дифтерії та правця, є загроза виникнення спалаху дифтерії", – запевняє Юрій Падурару.
Редактор: Людмила Осадчук
23-07-2024, 21:21