русский корабльнахуй
 
Чернівці  06 серпня 2024 16:16 

Чума тварин у Румунії: на Буковині ввели деякі заборони та посилили контроль на кордоні

підтримай автора: оригінал
12
758
0
Фото: Держпродспоживслужба
На пунктах пропуску, зокрема на «Порубне-Сірет», здійснюють додаткову дезінфекцію, проводять роз'яснювальну кампанію. Через кордон заборонили провозити деяких тварин, сирі молочні продукти тощо.
Держпродспоживслужба посилила ветеринарно-санітарні заходи на кордоні через випадки захворювання овець та кіз на небезпечну вірусну хворобу - чуму дрібних жуйних в Румунії, пише Медіа агентство АСС з посиланням на фейсбук-сторінку установи.
Першочергово ввели заборону ввезення на територію України з Румунії тварин, сприятливих до чуми дрібних жуйних, репродуктивного матеріалу від них, необроблених та оброблених продуктів крові від сприятливих видів тварин, сирого молока та молочних продуктів, призначених для споживання людиною.
Нині в Чернівецькій, Одеській, Івано-Франківській та Закарпатській областях вживаються заходи обліку наявного поголів’я овець та кіз та його клінічного стану, створено групи термінового реагування, посилено контроль за транспортуванням, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.
Особливу увагу приділяють дезінфекції транспортних засобів
Так, для прикладу, в автомобільних пунктах пропуску через кордон, зокрема на «Порубне-Сірет», дезінфекція здійснюється з використання дезмата та обприскувачів.
Окрім того, на пунктах пропусках встановлені інформаційні пам'ятки, що необроблені продукти тваринного походження (молоко, сири тощо) можуть переносити небезпечні збудники, які викликають інфекційні захворювання у тварин.
«Звертаємо увагу, що одним із факторів передачі вірусу можуть бути харчові продукти, які переміщуються громадянами через кордон для власного споживання. Просимо всіх водіїв, перевізників, громадян та мандрівників бути обачними та відповідальними, дотримуватись встановлених правил та обмежень», - йдеться у повідомленні.