русский корабльнахуй
 
Чернівці  03 серпня 2024 13:38 

У сусідній Румунії у тварин виявили чуму: на Буковині запровадили карантинні обмеження

підтримай автора: оригінал
14
759
0
Ілюстративне фото
Фермери та приватні підприємці Буковини повинні терміново повідомляти про перші ознаки хвороби овець та кіз.
Про чуму дрібної рогатої худоби в країнах Європи повідомили у вівторок, 30 липня, у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, :
«Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAH) та Європейського Союзу, відмічається напружена епізоотична ситуація щодо розвитку та поширення чуми дрібних жуйних в країнах Європи, в т.ч. у сусідній Румунії».
У зв’язку з цим запроваджуються необхідні ветеринарно-санітарні заходи, щоб не допустити на територію Буковини поширення транскордонної хвороби, повідомили, пише Медіа агентство АСС. З метою запобігання поширенню вірусу, всі власники овець і кіз на Буковині повинні негайно посилити заходи біозахисту та повідомляти державну службу ветеринарної медицини у разі виявлення підозрілих симптомів у тварин.
Чума дрібних жуйних - контагіозна вірусна хвороба овець і кіз, яка характеризується гарячкою, виразковими ураженнями слизової оболонки ротової порожнини, геморагічним гастроентеритом, ураженням лімфоїдної системи і розвитком пневмонії. Вірус передається при контакті, а також повітряно-крапельним шляхом. Хвороба завдає значних економічних збитків вівчарству і козівництву через високу смертність тварин.