русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  31 липня 2024 15:00 

На Буковині посилюють заходи безпеки через чуму овець та кіз у Румунії

підтримай автора: оригінал
13
649
0
У Румунії поширюються чума овець та кіз. У Чернівецькій області посилюють заходи біозахисту.
Про це повідомляє управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.
Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAH) та Європейського Союзу, відмічається напружена епізоотична ситуація щодо розвитку та поширення чуми дрібних жуйних в країнах Європи, в т.ч. у сусідній Румунії.
У зв’язку з цим в Україні Держпродспоживслужбою запроваджуються необхідні ветеринарно-санітарні заходи, щоб не допустити на територію поширення транскордонної хвороби.
Чума дрібних жуйних — контагіозна вірусна хвороба овець і кіз, яка характеризується гарячкою, виразковими ураженнями слизової оболонки ротової порожнини, геморагічним гастроентеритом, ураженням лімфоїдної системи і розвитком пневмонії. Вірус передається при контакті, а також повітряно-крапельним шляхом. Хвороба завдає значних економічних збитків вівчарству і козівництву через високу смертність тварин.
З метою запобігання поширенню вірусу, всі власники овець і кіз повинні негайно посилити заходи біозахисту та повідомляти державну службу ветеринарної медицини у разі виявлення підозрілих симптомів у тварин.
Редактор: Людмила Осадчук
31-07-2024, 15:00