русский корабльнахуй
 
Чернівці  30 липня 2024 15:42 

У сусідній Румунії шириться чума худоби. На Буковині запроваджують відповідні ветеринарно-санітарні заходи

підтримай автора: оригінал
14
683
0
Фото з відкритих джерел
З метою запобігання поширенню вірусу, всі власники дрібної рогатої худоби, зокрема овець і кіз, повинні негайно посилити заходи біозахисту та повідомляти державну службу ветеринарної медицини у разі виявлення підозрілих симптомів у тварин.
Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, в країнах Європи шириться чума дрібної рогатої худоби, передає Медіа агентство АСС.
Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAH) та Європейського Союзу, відмічається напружена епізоотична ситуація щодо розвитку та поширення чуми дрібних жуйних й у сусідній з Буковиною Румунії.
У зв’язку з цим в Україні Держпродспоживслужба запроваджує необхідні ветеринарно-санітарні заходи, щоб не допустити поширення транскордонної хвороби.
З метою запобігання поширенню вірусу, всі власники овець і кіз повинні негайно посилити заходи біозахисту та повідомляти державну службу ветеринарної медицини у разі виявлення підозрілих симптомів у тварин.
Довідка: чума дрібних жуйних — контагіозна вірусна хвороба овець і кіз, яка характеризується гарячкою, виразковими ураженнями слизової оболонки ротової порожнини, геморагічним гастроентеритом, ураженням лімфоїдної системи і розвитком пневмонії.
Вірус передається при контакті, а також повітряно-крапельним шляхом. Хвороба завдає значних економічних збитків вівчарству і козівництву через високу смертність тварин.