русский корабльнахуй
 
Новини  30 липня 2024 14:58 

В Румунії виявили чуму овець і кіз: на Буковині запроваджують відповідні заходи

підтримай автора: оригінал
14
909
0
Власники дрібної рогатої худоби повинні негайно повідомляти державну службу ветеринарної медицини у разі виявлення підозрілих симптомів у тварин Чума дрібної рогатої худоби в виявлена в країнах Європи. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAH) та Європейського Союзу, відмічається напружена епізоотична ситуація щодо розвитку та поширення чуми дрібних жуйних в країнах Європи, в т.ч. у сусідній Румунії.
У зв’язку з цим в Україні Держпродспоживслужбою запроваджуються необхідні ветеринарно-санітарні заходи, щоб не допустити на територію поширення транскордонної хвороби.
Чума дрібних жуйних — контагіозна вірусна хвороба овець і кіз, яка характеризується гарячкою, виразковими ураженнями слизової оболонки ротової порожнини, геморагічним гастроентеритом, ураженням лімфоїдної системи і розвитком пневмонії. Вірус передається при контакті, а також повітряно-крапельним шляхом. Хвороба завдає значних економічних збитків вівчарству і козівництву через високу смертність тварин.
З метою запобігання поширенню вірусу, всі власники овець і кіз повинні негайно посилити заходи біозахисту та повідомляти державну службу ветеринарної медицини у разі виявлення підозрілих симптомів у тварин.