русский корабльнахуй
 
новини  09 липня 2024 01:00 

Котлети по-селянськи в грибному соусі: рецепт апетитної страви до вечері

підтримай автора: оригінал
18
663
0
Котлети - популярна, відносно проста, а, головне, смачна страва з м'яса, яка, доповнена гарніром, чудово підійде до вечері. Найлегший спосіб зробити котлети ще кращими - приготувати до них соус, наприклад, грибний, який зробить їх більш соковитими.
Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал з рецептами "рецепти від mil_alexx".
Що потрібно для котлет по-селянськи
Для приготування цих смачних котлет, потрібні наступні продукти:
фарш курячий - 350 г;
печериці - 150 г;
часник - 1-2 зубчики;
борошно - 1 ст. л.;
кип'ячена вода - 100 мл;
сметана - 100-150 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля (середня) - 1,5 шт.;
панірувальні сухарі - 2 ст. л.;
сіль - до смаку;
перець - до смаку;
олія - для смаження.
Як готувати котлети в грибному соусі
Хоча для котлет можна використовувати будь-який фарш, курячий менш жирний - водночас, насичений смак створюватиме соус. До того ж котлети з курячого фаршу готуються швидше, ніж з іншого фаршу.
Крім цього, фарш можна приготувати самостійно, або ж придбати вже готовий. До фаршу необхідно додати 1 цибулину. Для цього очистьте її і подрібніть ножем, або ж вкиньте разом з м'ясом до м'ясорубки - якщо готуєте фарш самостійно.
Решту цибулі наріжте на маленькі кубики і відкладіть для соусу. Разом з нарізаною цибулиною всипте до фаршу панірувальні сухарі, додайте яйце, сіль і перець - і вимішайте до однорідної консистенції.
Розігрійте в глибокій пательні олію. З фаршу сформуйте котлетки - для однієї потрібно приблизно 3 ст. л. фаршу. Після цього обсмажте котлети до золотистого кольору, з кожного боку.
Поки котлети смажаться, промийте печериці від бруду, зріжте частину ніжки і наріжте гриби пластинками. Часник очистьте і розчавіть.
Підсмажені котлети перекладіть на тарілку, а на пательню всипте решту цибулі, за потреби додавши олію. Смажте цибулю протягом декількох хвилин, після цього додайте гриби.
Смажте інгредієнти для соусу протягом 5-6 хвилин, постійно помішуючи, доки не випарується зайва рідина з грибів. Потім додайте часник і сметану, влийте воду, додайте перець до свого смаку.
Ретельно перемішайте соус, за потреби, якщо хочете зробити його густішим, додайте борошно - і ще раз перемішайте суміш.
Після цього викладіть в соус котлети, накрийте пательню кришкою і тушкуйте страву протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Редактор: Євгеній Пірожков
9-07-2024, 01:00