русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 червня 2024 12:12 

Чернівчани оцінили дороги, транспорт та збір сміття - опитування

підтримай автора: оригінал
19
882
0
Фото: МА АСС, архів
В Україні провели дев'яте Муніципальне опитування, в рамках якого людей в обласних центрах запитали про якість надання послуг, діяльність місцевої влади, а також про майбутнє країни.
Медіа агентство АСС розповідає про те, як оцінили чернівчани збір сміття, каналізацію, дороги, громадський транспорт, вуличне освітлення та стан бомбосховищ.
Збір сміття
8% чернівчан вважають, що збір сміття у місті відбувається на відмінно. 41% опитаних сказали, що збір сміття виконується добре, а 38% вважають, що середньо. 7% опитаних відзначили, що збирають відходи у Чернівцях погано, а 5% - що жахливо.
Громадський транспорт
Тролейбуси і маршрутки у Чернівцях оцінили так:
- 5% опитаних на відмінно
- 34% добре
- 33% середньо
- 12% погано
- 7% жахливо
- 1% послуга недоступна
Вуличне освітлення
12% опитаних чернівчан оцінили вуличне освітлення в місті на відмінно, 56% - на добре.
22% опитаних оцінили на посередньо, а 6% та 2% на погано та жахливо.
Дороги
Лише 2% опитаних чернівчан каже, що дороги в місті відмінні. 14% оцінюють транспортні шляхи добре, а 30% - середньо. На противагу 24% опитаних зауважують, що дороги в місті погані, а 30% опитаних каже, що жахливі.
Доступ для людей з інвалідністю
Ось, що думають чернівчани про доступність міста:
- 1% відмінно
- 14% добре
- 28% середньо
- 30% погано
- 17% жахливо
Бомбосховища
2% опитаних чернівчан вважають, що бомбосховища міста у відмінному стані. 13% їх оцінюють добре, 22% посередньо, 21% погано, 17% жахливо, а 12% опитаних ця послуга не доступна.
Методологія
Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 16,800 громадян віком від 18 років і старше. Отримані дані у кожному місті були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних (станом на 1 січня 2022). Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 49%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).