русский корабльнахуй
 
Чернівці  09 червня 2024 15:13 

Найкраще оцінили газ, а найгірше - воду: що люди думають про компослуги у Чернівцях

підтримай автора: оригінал
17
1k
0
Фото: МА АСС, архів
В Україні провели дев'яте Муніципальне опитування, в рамках якого людей в обласних центрах запитали про якість надання послуг, діяльність місцевої влади, а також про майбутнє країни.
Медіа агентство АСС розповідає про те, як оцінили чернівчани комунальні послуги.
Водопостачання
9% опитаних чернівчан оцінили водопостачання у місті на відмінно. 53% поставили оцінку «добре», а 23% оцінили на середній бал. На противагу, 8% опитаних сказали, що водопостачання в Чернівцях погане, а 5% сказали, що жахливе.
Опалення
Згідно з опитуванням, 13% чернівчан на відмінно оцінюють опалення у місті. Інші думки розподілилися так:
53% - добре
18% - середньо
4% - погано
2% - жахливо.
Електроенергія
Послуги з постачання електроенергії містяни оцінюють так:
12% - відмінно
67% - добре
16% - середньо
3% - погано
1% - жахливо
Газ
15% опитаних чернівчан кажуть, що постачання газу в місті є на відмінному рівні, а 66% оцінюють добре. 11% кажуть, що ця послуга в Чернівцях на середньому рівні. Натомість 2% та 2% оцінюють її на погано та жахливо.
Нагадаймо, в рамках дев'ятого Муніципального опитування чернівчаниоцінили дороги, транспорт та збір сміття, медицину й освіту, а також сказали, що думають діяльність міськради та мера.
Методологія
Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 16,800 громадян віком від 18 років і старше. Отримані дані у кожному місті були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних (станом на 1 січня 2022). Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 49%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).