русский корабльнахуй
 
Останні новини  19 липня 2024 14:01 

Чи задоволені у Чернівцях роботою міськради та Романа Клічука - дослідження

підтримай автора: оригінал
13
-
0
Соціологічна група "Рейтинг" представила опитування за квітень-травень 2024 року, яке стосується місцевого самоврядування. Серед досліджених міст є і Чернівці. Містян питали зокрема про те, чи задоволені вони якістю комунальних послуг, діяльністю влади.
Соціологічна група "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту провела щорічне поглиблене опитування щодо діяльності місцевого самоврядування.
Воно охоплює період квітень-травень 2024 року, тож деякі моменти, як от електропостачання та водопостачання, зараз можуть бути не актуальними.
Опитування проводилось у 21 обласному центрі України, у тому числі у Чернівцях. Загалом опитали у дослідженні 16 800 респондентів.
Чи задоволені жителі Чернівців якістю комунальних та соціальних послуг?
В цілому 51% опитаних чернівчан вважають, що справи у місті йдуть у правильному напрямку. 39% дотримуються протилежної думки. Ще 10% важко відповісти.
Збір сміття у Чернівцях 41% оцінює добре, ще 38% - середньо.
Транспортну інфраструктуру та громадський транспорт 34% опитаних чернівчан оцінили добре, ще 33% - середньо, 12 - погано.
Вуличне освітлення: 56% - добре, 22% - середньо, 12% - відмінно.
Дороги: 30% - добре, 30% - жахливо, 24% - погано. Тобто переважна частина опитаних якістю доріг у Чернівцях не задоволена.
Водопостачання: станом на квітень-травень 53% оцінили подачу води добре, 23% - середньо, 9% - відмінно. Але зараз ситуація змінилася, і води у чернівчан немає більшу частину доби через відсутність світла і через те, що вночі водоканал наповнює резервуари. А ще міняють ділянки водогону.
Опалення: 53% поставили оцінку "добре", 18% - середньо, 13% - відмінно.
Електроенергія: тут теж слід зважати, що зараз ситуація зі світлом геть інше, і в Чернівцях діють жорсткі погодинні графіки, через що без електрики люди проводять значну частину дня. Але на момент опитування 67% оцінили цю послугу добре, 16% - середньо, 12% - добре.
Долучайтесь до нашої спільноти в Instagram
Чи задоволені чернівчани якістю комунальних послуг у місті
Чи задоволені чернівчани якістю комунальних послуг у місті
Чи задоволені чернівчани роботою місцевої влади?
Діяльність міської ради швидше не схвалює 34% опитаних, швидше схвалює 32% опитаних, зовсім не схвалює 18%, цілком схвалює 7%. Тобто переважна частина опитаних роботою міськради не задоволена.
Діяльність чинного міського голови Романа Клічука швидше схвалюють 33% і цілком схвалюють 8%. А швидше не схвалюють 28%, ще 21% зовсім не схвалює. Тобто і тут відсоток не схвальних відповідей більший.
Що стосується діяльності облдержадміністрації, то її 30% зовсім не схвалюють, 26% швидше не схвалюють, 23% швидше схвалюють і 6% цілком схвалюють. Отже, і тут частка несхвалення переважає.
Чи схвалюють чернівчани діяльність місцевої влади
Чи схвалюють чернівчани діяльність місцевої влади
Загалом дослідження включає значно більше пунктів та аспектів, ніж ми зазначили, і ознайомитися з ним повністю ви можете за гіперпосиланням вище. А поки пропонуємо почитати також інші матеріали на сайті 0372.ua:
  • Шрифт російського автора для дизайну Чернівців - деталі ситуації
  • Переселенців забезпечуватимуть житлом - Рада схвалила законопроєкт
  • Як курс долара вплинув на оренду квартир у Чернівцях