русский корабльнахуй
 
Останні новини  06 червня 2024 12:26 

Чи довіряють Чернівці Роману Клічуку - дослідження

підтримай автора: оригінал
17
-
0
Яке місце займають Чернівці у рейтингу міст України, наскільки містяни довіряють владі, і яка тут якість життя? Цими дослідженнями поділилася Соціологічна група “Рейтинг”.
Соціологічна група “Рейтинг” нещодавно опублікувала дослідження рейтингу обласних центрів України. Серед них є і Чернівці.
Згідно з дослідженням, у Чернівцях 51% опитаних вважають, що справи у місті рухаються в правильному напрямку.
В рейтингу обласних центрів Чернівці мають індекс 3,3, що розміщує місто між оцінками “середньо” і “добре”. Цей індекс складається з оцінки 19 сфер та послуг.
У Чернівцях 39% опитаних схвалили діяльність міської ради, і 41% схвалив діяльність міського голови Романа Клічука. Цікаво, що у 2023 році відсоток тих, хто схвалює діяльність міського голови, був 38%. тобто зараз він збільшився.
55% опитаних чернівчан вважають, що чинний міський голова повинен допрацювати свій термін і на наступних термінах потрібно обрати іншу людину. 17% вважають, що Романа Клічука треба обрати і на наступний термін. Але стільки ж, тобто 17% кажуть, що він має якнайшвидше піти з посади.
Що стосується обласної державної адміністрації, то її у Чернівцях схвалюють 29% опитаних. У 2023 році схвалювали 36%.
У рейтингу поширення корупції Чернівці мають індекс 0,3. Як пояснюється в дослідження, це між “ніколи” та “1-2 рази”.
Емоційно чернівчани сприймають своє місто радше розквітаючим - індекс 0,5 з 2.
Економічний розвиток Чернівців опитані оцінили в 0. Але це не найгірший результат, оскільки є міста, які отримали індекси від -0,1 до -0,6 (Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Миколаїв, Полтава, Запоріжжя).
Екологія у Чернівцях отримала індекс 0,2, доглянутість 0,3, комфорт 1, безпека 0,9. Тут також максимальний показник 2, тобто позитивна оцінка, а мінімальна -2, тобто цілком незадовільна. Отже опитані вважають Чернівці комфортним і безпечним містом.
Чернівці у рейтингу міст України
Чернівці у рейтингу міст України
Читайте: Укрзалізниця скасовує потяг з Чернівців до Ужгорода