русский корабльнахуй
 
Світ  18 серпня 2024 03:13 

Одержимість батьків телефонами може негативно вплинути на здоров’я їхніх дітей – дослідження

підтримай автора: оригінал
8
912
0
У ході дослідження науковці опитали понад тисячу канадських дітей
Канадські дослідники встановили, що діти, батьки яких витрачають багато часу на використання смартфонів, мають більшу схильність до тривожності, труднощів з концентрацією уваги та гіперактивності.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Українську правду.
Це показало дослідження, у ході якого опитали понад тисячу дітей віком від 9 до 11 років.
Команда обрала саме цей вік неспроста. За словами авторів роботи, у цьому діапазоні розвиток дітей особливо залежний від зовнішніх факторів. Також цей вік пов’язують із підвищеним ризиком виникнення проблем із психічним здоров’ям.
Дітям пропонували ознайомитися із твердженнями і сказати, чи вони з ними погоджуються. Зокрема, учасники розповідали, чи хотіли би вони, щоб їхні батьки витрачати менше часу на телефони чи інші пристрої.
Також діти відповідали, чи викликає в них дратівливість те, що батьки використовують смартфони під час спільного спілкування.
У ході дослідження в учасників перевірили наявність проблем із психічним здоров’ям, як-от тривогою, депресією, гіперактивністю чи неуважністю, які могли розвинутися за час дослідження.
Науковці зробили висновок – вищий рівень симптомів тривоги в дитини пов’язаний із її переконанням у тому, що батьки проводять забагато часу за телефонами.
Попередні дослідження показали, що сучасні батьки немовлят проводять у середньому більше п’яти годин у своїх смартфонах щодня. 27% спілкування зі своєю дитиною вони проводять, відволікаючись на пристрій. Це підтвердили 68% опитаних батьків.