Маринований буряк - чудовий різновид консервації для смачної овочевої закуски взимку. Замаринований червоний буряк можна їсти окремо, або ж додавати овоч до салатів, гарнірів та борщу.
Про те, як замаринувати буряк на зиму, розповідає кулінарний YouTube-канал "Куховаримо Разом".
Що потрібно для маринованого буряку
Для того, щоб замаринувати буряк на зиму, потрібні такі продукти:
вода - 1 л;
оцет 9% - 100 мл;
буряк - 1 кг;
лавровий листок - 3 шт.;
перець духмяний - 5-6 шт.;
перець чорний горошок - 3-4;
сіль - 30 г;
цукор - 100 г.
Як маринувати буряк на зиму
Для того, щоб використовувати буряк як окремо закуску, його спочатку потрібно відварити до готовності. Розмір буряка неважливий - навіть невеликі буряки можна використовувати для маринування.
Після відварювання потрібно почекати, доки буряки охолонуть, а потім почистити коренеплоди від шкірки. Очищений буряк можна нарізати кубиками, соломкою або кружальцями завтовшки 5 мм.
Щоб приготувати маринад, налийте в каструлю воду, всипте сіль, цукор, влийте оцет, додайте лавровий лист та перець. За бажанням, кількість цукру можна зменшити.
Нарізаний буряк щільно викладіть в простерилізовані банки. Маринад потрібно довести до кипіння, а потім залити гарячою рідиною буряк, залишивши до країв банки 1 см.
Після цього заготівлю необхідно ще раз простерилізувати. Для цього банки потрібно прикрити стерилізованими кришками та поставити на цупку тканину в каструлю.
В посуд необхідно налити гарячої води так, щоб банки майже повністю були у рідині. Воду потрібно довести до кипіння і простерилізувати буряки протягом 10 хвилин з моменту закипання.
Після цього посуд з маринованим буряками потрібно герметично закрутити тими ж кришками. Охолоджувати консервацію потрібно, перевернувши банки та укутавши їх рушником або ковдрою.
Охолоджені мариновані буряки слід переставити для зберігання в прохолодне темне місце.
Редактор: Ангеліна Петльована
16-10-2024, 01:45