русский корабльнахуй
 
новини  25 липня 2024 01:30 

Огірки по-фінськи: рецепт закрутки на зиму від Клопотенка

підтримай автора: оригінал
22
1.2k
0
Якщо ви любите хрусткі мариновані овочі, спробуйте приготувати огірки по-фінськи. Головна фішка такої консервації, яку рекомендує шеф Євген Клопотенко, в тому, що огірки уже порізані на невеличкі часточки, що, погодьтесь, дуже зручно.
Інгредієнти:
1 кг – огірків
850 мл – води
25 г – солі
100 г – цукру
1 ч. л – насіння гірчиці
½ ч. л – коріандру
2 – лаврових листи
100 мл – оцту
Замочіть огірки у чистій воді на 2 години. Після злийте воду та зріжте кінчики. Поріжте огірки на невеличкі кусочки. Якщо огірки дуже малі, ріжте їх поперек навпіл.
Для маринаду зʼєднайте воду, сіль, цукор, гірчицю, коріандр та лавровий лист.
Доведіть маринад до кипіння та додайте 100 мл оцту.
Додайте у каструлю з маринадом огірки. Проваріть їх протягом 5 хвилин.
Викладіть огірки у стерилізовані банки та залийте маринадом, у якому вони варились. Закрийте банки стерилізованими кришками.
Поради
Обирайте для консервації свіжі хрусткі огірки. Найкраще смакують ті, що тільки-но зірвали з грядки.
Нехай стерилізація банок вас не лякає! Існує багато вдалих способів, як можна підготувати тару для консервації. Тож просто обирайте той, який вам більше подобається. Якщо часу зовсім обмаль, використовуйте для стерилізації мікрохвильовку. А якщо вам хочеться сповна насолодитися процесом заготовляння огірків на зиму, стерилізуйте банки на парі.
Редактор: Євгеній Пірожков
25-07-2024, 01:30

Схоже


15 серпня 2024 14:30 
Новини Волонтери Неполоковецької громади відправили черговий вантаж на фронт

08 вересня 2024 17:24 
Останні новини Рецепти консервації огірків та помідорів для зимових вечорів

19 вересня 2024 00:45 
Новини України Дасть фору славнозвісному «Олів'є»: рецепт абсолютно нового салату «Фаворит»

26 жовтня 2024 01:00 
Здоров'я Просто і смачно: ароматна гарбузова каша в мультиварці за рецептом Клопотенко

07 вересня 2024 11:20 
Новини України В Україні в перший тиждень осені різко впали ціни на популярний літній овоч: скільки коштує