Кабачкова ікра за південним рецептом — ідеальна заготівля на зиму, яку можна використовувати як закуску або перекус.
Про це пише NV.
Кабачкова ікра з півдня, а саме з Херсонщини, ніби готується з традиційних інгредієнтів, а виходить набагато смачнішою. В чому ж її секрет? Місцеві кулінари стверджують, що окрім сонця, що допомагає всім овочам у її складі стати соковитішими, секрет у правильних пропорціях, якими вони щиро діляться з усіма нами.
Як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру на зиму
Інгредієнти
Кабачки — 1 кг
Морква — 1 кг
Цибуля ріпчаста — 1 кг
Томатна паста — 200 г
Олія — 200 г
Цукор — 100 г
Сіль — 2 ст. л.
Перець чорний мелений — за смаком
Приготування
Помийте кабачки та наріжте дрібними кубиками.
Почистіть цибулю та моркву.
Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву потріть на великій тертці.
У сотейнику або глибокій пательні підсмажте цибулю до прозорості.
Додайте моркву і, помішуючи, протушкуйте ще 5 хвилин.
Потім додайте кабачки та готуйте до м’якості. Приблизно 15−20 хвилин.
Зніміть пательню з плити, дайте овочам, остигнути, перекладіть їх у зручну ємність та подрібніть за допомогою блендера.
Додайте томатну пасту, сіль, перець, цукор, ретельно перемішайте, поверніть на пательню, доведіть до кипіння, з зменште вогонь та готуйте 5 хвилин.
Простерилізуйте банки, розкладіть у них ікру та герметично закрийте.
Редактор: Ангеліна Петльована
21-08-2024, 01:45