русский корабльнахуй
 
Персоналії  14 жовтня 2024 09:52 

Помер викладач ЧНУ, кандидат фізико-математичних наук, один із фундаторів національно-визвольного руху на Буковині 80-90-х роках Микола Ярославович Кушнір

підтримай автора: оригінал
2
8.1k
2
13 жовтня відійшов у вічність Кушнір Микола Ярославович - кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки навчально-наукового інституту фізико-технічних та комп'ютерних наук Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Народився Микола Ярославович у місті Чернівці 07.05.1956 р.
Протягом 1973 - 1978 рр. навчався на фізичному факультеті ЧДУ, здобув диплом з відзнакою.
З 01.09.1978 р. - м.н.с. кафедри напівпровідникових матеріалів фізичного факультету ЧДУ.
Упродовж 1980-1986 рр. навчався на аспірантурі (заочно) на кафедрі напівпровідникових матеріалів, у 1986 році захистив кандидатську дисертацію. З 01.09.1989р - асистент новоствореної кафедри радіотехніки.
З 1996 р. по 2024 р.- доцент кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Державні нагороди - орден "За мужність" (ІІІ ступеня).
Микола Ярославович разом з професором Горлеєм П.М. започаткував та послідовно розвивав впродовж майже 30 років на кафедрі радіотехніки та інформаційної безпеки науковий напрямок "Дослідження процесів самоорганізації та застосування нелінійних динамічних систем в інфокомунікаціях". Цій тематиці було присвячено багато успішно захищених дипломних робіт під його керівництвом, кандидатські дисертації та наукові публікації.
Також Микола Ярославович в останні роки був координатором проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» і дуже багато уваги приділяв цьому напрямку роботи як член проєктних груп освітніх програм у сфері кібербезпеки.
Його відданість науці та розвитку університету залишила незабутній слід. Микола Ярославович Кушнір був видатним ученим, наставником і другом, який зробив величезний внесок у розбудову нашого університету і його спільноти.
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам Миколи Кушніра. Ми будемо вічно вдячні за його невтомну працю на благо університету.
Вічна пам'ять!
15 жовтня об 11:00 - Чин похорону у кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці за адресою: вул. Руська 28, м. Чернівці.
Від редкції БукІнфо:
Микола Ярославович Кушнір- великий патріот, був біля витоків НРУ на Буковині, завжди усмхнений, життєрадісний, з посмішкою по житті. Завжди у вирі подій, ніколи не був байдужим до долі неньки України та рідного вузу. Велика втрата для Буковини і ЧНУ. Царство небесне. Глибокі співчуття родині і близьким покійного!