русский корабльнахуй
 
Новини  13 жовтня 2024 21:30 

Відійшов у вічність Микола Кушнір – видатний науковець і доцент Чернівецького університету

підтримай автора: оригінал
2
-
-
13 жовтня відійшов у вічність Микола Ярославович Кушнір — кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.
Про це повідомляє ЧНУ імені Юрія Федьковича.
Народився 7 травня 1956 року в Чернівцях. Він зробив значний внесок у розвиток університету та науки в Україні.
Протягом життя Микола Ярославович присвятив себе науці та викладацькій діяльності. Закінчивши фізичний факультет Чернівецького державного університету з відзнакою в 1978 році, він розпочав роботу на кафедрі напівпровідникових матеріалів. У 1986 році успішно захистив кандидатську дисертацію. Пізніше, з 1989 року, працював на кафедрі радіотехніки, а з 1996 року — доцентом цієї кафедри. Його наукова діяльність охоплювала дослідження самоорганізації та застосування нелінійних динамічних систем в інфокомунікаціях. Він також активно займався проєктом USAID у сфері кібербезпеки.
Микола Ярославович був відзначений орденом “За мужність” III ступеня. Він залишив по собі великий науковий спадок, численні публікації та кандидатські дисертації, які захищалися під його керівництвом.
Чернівецький університет глибоко сумує за видатним ученим, наставником і другом. Вічна пам’ять Миколі Кушніру.
Чин похорону відбудеться 15 жовтня об 11:00 у кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці за адресою: вул. Руська 28, м. Чернівці.