русский корабльнахуй
 
Чернівці  14 жовтня 2024 09:15 

Помер викладач ЧНУ, науковець Микола Кушнір

підтримай автора: оригінал
2
1.2k
0
Чин похорону відбудеться завтра, 15 жовтня, у кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці.
Вчора, 13 жовтня, відійшов у вічність Кушнір Микола Ярославович - кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки навчально-наукового інституту фізико-технічних та комп'ютерних наук Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Про це йдеться на фейсбук-сторінці навчального закладу, передає Медіа агентство АСС.
Микола Кушнір народився у Чернівцях 7 травня 1956 року. Протягом 1973-1978 років навчався на фізичному факультеті ЧДУ, здобув диплом з відзнакою.
З 1 вересня 1978 року став науковим співробітником кафедри напівпровідникових матеріалів фізичного факультету ЧДУ. А з 01.09.1989 - асистент новоствореної кафедри радіотехніки.
З 1996 року до 2024 року Микола Ярославович був доцентом кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Науковець відзначений державною нагородою, орденом «За мужність» (ІІІ ступеня).
«Микола Ярославович, разом з професором Горлеєм П.М., започаткував та послідовно розвивав впродовж майже 30 років на кафедрі радіотехніки та інформаційної безпеки науковий напрямок «Дослідження процесів самоорганізації та застосування нелінійних динамічних систем в інфокомунікаціях». Цій тематиці було присвячено багато успішно захищених дипломних робіт під його керівництвом, кандидатські дисертації та наукові публікації.
Також Микола Ярославович в останні роки був координатором проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» і дуже багато уваги приділяв цьому напрямку роботи як член проєктних груп освітніх програм у сфері кібербезпеки.
Його відданість науці та розвитку університету залишила незабутній слід. Микола Ярославович Кушнір був видатним ученим, наставником і другом, який зробив величезний внесок у розбудову нашого університету і його спільноти», - йдеться у повідомленні ЧНУ.
15 жовтня об 11:00 - Чин похорону у кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці за адресою: вул. Руська 28, м. Чернівці.