русский корабльнахуй
 
Персоналії  18 червня 2024 17:27 

Помер кандидат фізико-математичних наук, колишній заступник декана інженерно-технічному факультету ЧНУ Роман Бесага

підтримай автора: оригінал
8
16.6k
2
Помер кандидат фізико-математичних наук, колишній заступник декана інженерно-технічного факультету ЧНУ Роман Бесага. Про це повіодмляє сайт ЧНУ ім. Юрія Федьковича.
Закінчився життєвий шлях нашого товариша, талановитого вченого, організатора наукової та освітньої діяльності, кандидата фізико-математичних наук, доцента і просто доброї, та чуйної людини Бесаги Романа Миколайовича. Його життєвий шлях не можна назвати простим. Життєвий досвід він набував у різних сферах людської діяльності.
Романа Бесага закінчив Чернівецький університет у 1985 році та був направлений на роботу до науково-дослідної лабораторії №6 наукової частини університету, де був учасником розробки унікального оптико-електронного обладнання, яке не має аналогів у світі.
В 1996 році Роман Миколайович захистив кандидатську дисертацію. Перейшов на викладацьку роботу, де повністю розкрився його талант викладача та організатора.
Окрім повсякденної педагогічної діяльності Роман Бесага брав активну участь у розробці та постановці нових навчальних курсів, у відкритті нових спеціальностей на інженерно-технічному факультеті. Тривалий час він успішно поєднував роботу викладача та заступника декана факультету.
Після створення Інституту фізико-технічних та комп'ютерних наук очолив відділ Комп'ютерних технологій та доклав багато зусиль для організації його роботи та інституту загалом.
Студенти та співробітники інституту зі скорботою прощаються з наставником та товаришем. Пам'ять про нього назавжди залишиться у наших серцях, йдеться у некролозі співробітників ЧНУ, колег по роботі на факультеті.