Сезон волоських горіхів у розпалі. Зібрати їх – пів справи. Ще потрібно почистити, що зробити у квартирі не так уже й просто через надмірний шум. Але нам відома одна хитрість, яка допоможе швидко впоратись з цим завданням.
Лише деякі господині знають про дивовижний секрет, який допоможе впоратися з міцною шкаралупою, зазначила блогерка Катерина Онча. У своєму ютуб-каналі вона розповіла, який метод здатен впоратися з міцною шкаралупою та зберегти ядра горіхів цілими за кілька хвилин.
Читайте також Навіщо знімати пінку з варення: відповідь, яку треба знати всім
Як швидко та легко очистити горіхи
Простий та ефективний спосіб дівчина перейняла від своєї бабусі, яка чистила горіхи саме так. Процес складається з кількох етапів, але вони прості та легкі. Спочатку вимийте волоські горіхи у воді та приберіть з них увесь бруд.
Поставте на вогонь глибоку каструлю з водою залитою по вінця та доведіть її до кипіння. Після цього додайте у воду горіхи та прокип’ятіть 5 хвилин. Під час кип’ятіння горіхів їх треба помішувати у воді. Завдяки цьому вони рівномірно прогріються з обох боків. Через 5 хвилин ви зможете їх чистити.
Після кип’ятіння вони дуже легко та просто чистяться, тож вам не доведеться ними довго й гучно стукати. Достатньо буде лише трішки інструментом вдарити по середині горіха, аби дві половинки шкаралупи роз’єдналися. Сильно бити молотком не варто, оскільки після варіння горіхи розкриватимуться досить просто.
Блогерка порадила не викидати шкаралупу від горіхів. За її словами, вона чудово підходить для розпалу вогню, а перегородки від шкаралупи можна додавати до домашнього коньяку для кращого аромату.
Редактор: Ангеліна Петльована
12-10-2024, 16:03