русский корабльнахуй
 
новини  05 липня 2024 20:56 

Як без ножа почистити кілограм молодої картоплі за п'ять хвилин: чотири дієві способи

підтримай автора: оригінал
15
753
0
Молода картопля — один з найпопулярніших овочів сезону. Вона відрізняється ніжною текстурою, тонким смаком. Але чистити молоду картоплю — та ще морока. Виявляється, існують лайфхаки, як це зробити максимально швидко, пише ТСН.
Очистити молоду картоплю від шкірки можна навіть без ножа і особливих зусиль. Прості способи допоможуть помітно заощадити час, адже кілограм картоплі, як стверджують фахівці, можна почистити так лише за п'ять хвилин.
Перший лайфхак ґрунтується на використанні солі. Виявляється ця приправа підходить не лише для покращення смаку різних страв. Як почистити молоду картоплю сіллю? Візьміть маленькі або середні бульби, викладіть їх у каструлю, добряче посипте сіллю грубого помелу, накрийте кришкою і сильно потрясіть вміст.
Внаслідок такої швидкої процедури молода картопля очиститься від шкірки без використання ножа. Все що вам потрібно зробити перед приготуванням — це додатково промити бульби від солі та залишків шкірки.
Ще один спосіб заснований на замочуванні молодої картоплі у воді. Що потрібно робити? Просто помістіть бульби у каструлю, залийте водою, накрийте кришкою і залишіть на 5 хвилин. Потім добре потрясіть ємність, злийте воду і додатково промийте бульби. Якщо необхідно, процедуру можна повторити.
Третій метод полягає у перепаді температур. Спочатку потрібно залити молоду картоплю окропом, залишити на кілька секунд і одразу ж помістити в крижану воду. Через високі температури та різке охолодження шкірка дуже швидко та легко відійде від бульб і вам не потрібно буде використовувати ніж.
Четвертий лайфхак спирається на використання поліетиленового пакета. Помістіть відібрані бульби молодої картоплі всередину, додайте туди 2 столові ложки солі грубого помелу, акуратно зав'яжіть пакет і протягом 2-3 хвилин активно перетирайте картоплю в пакеті руками. Після таких нехитрих маніпуляцій молода картопля дуже швидко очиститься від шкірки. Не забудьте перед приготуванням її ретельно промити проточною водою.
Редактор: Євгеній Пірожков
5-07-2024, 20:56