русский корабльнахуй
 
новини  15 вересня 2024 02:00 

Як наточити ножі простими та підручними методами: прості та дієві способи

підтримай автора: оригінал
20
957
0
Один з найпопулярніших інструментів на кожній кухні – ножі. І вони мають властивість втрачати свою гостроту. Ми ж знаємо, як у домашніх умовах заточити їх з допомогою підручних засобів.
Фахівці вже давно переконалися в тому, що навіть прості та банальні речі, які є у нас під рукою здатні загострити ножі не гірше, ніж спеціальні точильні засоби, тому ділимося найцікавішими лайфхаками, якими ви можете скористатися.
Використовуйте ремінь
Його можна використовувати як імпровізований інструмент для полірування леза після основного заточування. Його плюс в тому, що він здатен вирівняти мікрозазубрини на лезі, тож після цього ніж стане гладким та гострим.
Обов’язково використовуйте старий ніж, який ви більше не носите. Повісьте його на гачок або тримайте натягнутим. Тоді візьміть ніж та тримайте лезо під кутом 15 – 20 градусів, проведіть по ременю від себе, потім переверніть лезо і поверніть назад до себе.
Цей процес треба повторити для кожної сторони ножа, поки не відчуєте, що лезо вже стало гострим.
Використовуйте блюдце чи чашку
Фахівці використовують їх замість саморобного точильного каменю. Під низом блюдця чи чашки є шорстка поверхня, яка допоможе заточити ніж. Знайти посуд з цією поверхнею досить легко в кожній оселі, тому вам без вагань вдасться загострити лезо ножа.
Використовуйте пилочку для нігтів
Візьміть стару пилку для нігтів, якою ви вже не користуєтеся. Вона підійде вам як точильний камінь, оскільки її поверхня її груба та схожа до справжніх точильних каменів. Пилочку для нігтів можна навіть взяти у похід й заточувати ножі, якщо вони затупляться.
Використовуйте наждачний папір
Наждачний папір чудово підходить для заточування ножа. Він дозволить досягнути бажаної гостроти, коли немає необхідних інструментів під рукою.
Для цього вам треба взяти папір із зернистістю 400 – 600 для початку, а для фінішного заточування можна використовувати папір із зернистістю 1000 – 1500. Наждачний папір треба поставити на тверду поверхню, стіл чи дошку, аби він не ковзав, а ніж треба тримати під кутом 10 – 15 градусів.
З основи леза ведіть ніж по наждачному паперу, зберігаючи кут й охоплюючи всю довжину леза. Далі ніж треба повернути й повторити ті ж дії для іншої сторони. Повторюйте цей процес до моменту, поки не досягнете бажаної гостроти.
Редактор: Євгеній Пірожков
15-09-2024, 02:00

Схоже


28 липня 2024 17:00 
Новини Сили оборони застосовують дієві способи протидії російським крилатим ракетам – ВМС

29 жовтня 2024 02:00 
новини Як видалити плями від кави: три дієві способи

19 жовтня 2024 09:43 
Новини України Як почистити гранат за 30 секунд: методи, якими будете користуватися завжди

28 вересня 2024 16:44 
Здоров'я Стало відомо, скільки споживати вуглеводів для схуднення

02 вересня 2024 01:15 
новини Як зробити найсмачнішу сушку з яблук та довго її зберігати