Для приготування пахлави знадобиться:
– 1 упаковка тіста філо;
– 300 г будь-яких горіхів (у мене фісташки та пекан);
– 1 склянка меду;
– 1/2 склянки цукру;
– 1/5 склянки води;
– 1 пачка вершкового масла
Як приготувати пахлаву:
1. Розтоплюємо олію, а горіхи подрібнюємо блендером у крихту.
2. Беремо форму за розміром тіста і починаємо збирати пахлаву.
3. Викладаємо лист тіста і змащуємо розтопленим маслом, так повторюємо 3-4 рази поспіль.
4. На 3-4-й шар висипаємо 1/3 горіхів і трохи збризкуємо маслом зверху.
5. Знову 3-4 шари тіста, змащених маслом, і знову ж таки горіхи, і так повторюємо стільки разів, скільки душі завгодно до бажаної висоти пахлави.
6. Завершуємо всі 3-4 листами тіста, верхній шар теж змащуємо маслом.
7. Беремо дуже гострий ніж і розрізаємо прямо у формі на трикутнички/квадратики, прорізаючи пахлаву до останнього шару.
8. Відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при 175-180°С.
9. У цей час готуємо сироп, яким потрібно буде залити пахлаву відразу ж, як тільки дістанете її з духовки.
10. Для сиропу: мед, цукор та воду змішуємо в сотейнику і доводимо до кипіння, потім додаємо 50 г вершкового масла та на мінімальному вогні тримаємо ще близько 5 хвилин. Готово!
Редактор: Алісія Давид
4-07-2024, 02:00