Надворі вже стає прохолодно, тож саме час готувати неперевершені осінні десерти, наприклад, сінабони з яблуками та корицею. Ця випічка стане ідеальною парою до чаю.
Главред розповідає, що потрібно для сінабонів та як їх приготувати.
Булочки сінабони - рецепт
Інгредієнти
Для тіста:
450 г борошна,
200 мл молока,
25 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих),
1 яйце,
50 г вершкового масла,
30 г цукру,
10 г ванільного цукру,
1/3 чл солі.
Для начинки:
600 г яблук + 2 ст. л цукру + 20 г вершкового масла,
80 г вершкового масла,
80 г цукру,
1 ст. л кориці.
Для крему-заливки:
200 г крем-сиру,
2 ст. л цукрової пудри,
2 ст. л молока.
Приготування
Для тіста спершу приготуємо опару - до теплого молока додаємо 1 ст. л цукру, 2 ст. л борошна та дріжджі, перемішуємо, накриваємо та відставляємо на 15 хвилин. В окремій мисці зʼєднуємо яйце, сіль, цукор, ванільний цукор і трішки збиваємо. Вливаємо розтоплене масло, додаємо опару, перемішуємо.
Поступово всипаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Вимішувати потрібно 5-10 хв до мʼякого еластичного стану. Формуємо з тіста кульку, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо та залишаємо підходити в теплому місці на 1-2 год.
Для начинки яблука нарізаємо невеликим кубиком та тушкуємо на вершковому маслі ~ 5 хв до випаровування вологи, цукор додаємо до смаку. За необхідності додайте 1 ст. л крохмалю, щоб не було зайвої рідини. Готове тісто розкочуємо в прямокутник ~40*50 см, змащуємо мʼяким маслом і посипаємо цукром з корицею.
Викладаємо яблука, закручуємо в рулет і защіпуємо краї. За допомогою нитки ділимо на однакові булочки (від 8 до 12 шт). Перекладаємо у форму з пергаментом, накриваємо та залишаємо на 30-40 хвилин підійти.
Випікаємо 180° С 30-40 хвилин.
Для крему змішуємо всі інгредієнти та змащуємо ще теплі булочки.
Редактор: Катерина Ковальова
4-11-2024, 00:15