Є продукти, з якими картоплю не можна їсти і краще їх не поєднувати.
Дієтологи вважають, що одне з найпоширеніших поєднань у кулінарії - м'ясо з картоплею - це далеко не ідеальний варіант для обіду або вечері. Вони розповідають, чому не можна їсти картоплю з м'ясом - уся справа в рівні калорійності та жирів, пише УНІАН.
Якщо ви посмажили картоплю разом зі шматочком свинини або курки, а потім усе це з'їли, не дивуйтеся, що шлунок відвернеться від вас назавжди. Така їжа занадто важка для шлунково-кишкового тракту, тому якщо не хочете скаржитися на самопочуття, обійдіться без такої жирної та важкої їжі.
Не можна їсти картоплю шанувальникам хліба, риби та помідорів разом із популярним коренеплодом. Солона або смажена риба разом зі смаженою картоплею призведе до збільшення рівня солі в організмі, через що може страждати печінка та підшлункова залоза.
Хліб із картоплею - це крохмальна бомба, яка буде дуже довго перетравлюватися в організмі. Складні вуглеводи в принципі складно назвати корисною їжею, але якщо ви змусите свій шлунково-кишковий тракт посилено перетравлювати картоплю з хлібом, працюючи "подвійну зміну", то рано чи пізно ризикуєте отримати підвищену кислотність і біль у ділянці шлунка.
Помідори з картоплею не поєднуються категорично, тому що томати містять велику кількість кислот, які блокують надходження корисних речовин з коренеплоду в організм людини. Щонайменше, вітамін С, який зміцнює імунітет, і калій, необхідний для регуляції водно-сольового балансу, через помідори залишаться "за бортом". Ба більше, іноді помідори з картоплею спричиняють розлад шлунково-кишкового тракту, але це індивідуальний момент.
Редактор: Людмила Осадчук
19-09-2024, 19:58