русский корабльнахуй
 
Новини України  12 вересня 2024 21:00 

Ще двом фігурантам справи про побиття військового у Смілі обрали запобіжні заходи

підтримай автора: оригінал
3
626
0
Суд відправив під цілодобовий домашній арешт двох фігурантів справи про побиття ветерана у місті Сміла, що на Черкащині. Напередодні запобіжний захід обрали головному підозрюваному.
Про це повідомив Офіс генпрокурора.
Цих двох фігурантів підозрюють у хуліганських діях щодо військовослужбовця за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеженням волі на строк до 5 років або до 4 років позбавленням волі.
Також головному підозрюваному повідомили про нову підозру — у вимаганні, хуліганстві, незаконному зберіганні зброї та наркотиків (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 296, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 ККУ).
Напередодні суд уже призначив йому безальтернативне перебування під вартою протягом 60 днів.
Що передувало?
У місті Сміла, що в Черкаській області, побили комісованого після поранення військовослужбовця Анатолія Гончаренка, який раніше був бійцем Сил спеціальних операцій. На початку вересня він написав в одній із Facebook-груп повідомлення про те, що розшукує автівку з іноземними номерами, яка, за словами чоловіка, спричинила аварійну ситуацію з його батьками.
Після цього мережею поширилося відео, як невідомі чоловіки б’ють військового. Стверджували, що його побив місцевий авторитет Вадим Долотенко. Також згодом з’явилося інше відео — де Гончаренко зі слідами побоїв на обличчі просить вибачення за своїх батьків.
Редактор: Анна Семьонова
12-09-2024, 21:00