русский корабльнахуй
 
Скандали  14 серпня 2024 00:19 

Опубліковано нові докази у справі про «півмільйонний хабар» заступника міністра енергетики Хейла: “Пів ляма треба брати…”

підтримай автора: оригінал
12
1k
0
Фото СБУ
СБУ опублікувала перехоплені розмови фігурантів корупційної схеми, у організації якої підозрюється заступник міністра енергетики України Олександр Хейло.
Про це інформує пресслужба СБУ.
На опублікованих аудіозаписах зловмисники обговорюють якими частинами отримають хабар, мехінізм передачі хабаря та розподіл хабаря між собою.
За матеріалами справи, в обмін на хабар у 500 тис. доларів чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.
Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському.
Справа заступника міністра енергетики Хейла
Нагадаємо, 12 серпня повідомлялось, що на хабарі у $500 тис. було затримано заступника міністра енергетики Олександра Хейла.
Згодом Кабмін звільнив його із посади заступника міністра, пише Цензор.нет.
У пресслужбі Міненерго заявили, що Хейла було викрито за сприяння міністра.
Вищий антикорупційний суд заарештував Сергія Пилипчука, довірену особу заступника міністра енергетики Хейла. Йому визначено заставу у 65 млн грн. За даними слідства, через Пилипчука передавали гроші.
12 серпня Вищий антикорупційний суд відправив під варту до 8 жовтня із правом внесення застави 25 млн грн. заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі.
13 серпня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи ще двом фігурантам у справі про хабар на 500 тис. доларів заступнику міністра енергетики Хейлу. Одному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, іншому - тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 7 млн грн.