русский корабльнахуй
 
Скандали  12 серпня 2024 12:08 

Скандал! Затримали на хабарі 500 тисяч доларів заступника міністра енергетики Олександра Хейла

підтримай автора: оригінал
12
1.3k
0
Затримання на хабарі заступника міністра енергетики Олександра Хейла
Міністерство енергетики внесло подання на звільнення заступника міністра, викритого СБУ і НАБУ в організації корупційної схеми і затриманого на хабарі в $0,5 млн.
«Міністерство невідкладно внесло подання до Кабінету міністрів щодо звільнення зазначеного чиновника. Відповідне рішення буде ухвалено сьогодні», — йдеться в повідомленні відомства.
Кабінет міністрів звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики, йдеться у повідомленні уряду, пише NV.
Вказується, що, окрім заступника міністра, до вказаної оборудки були залучені кілька спільників з енергетичної галузі, за що всі задіяні особи будуть притягнуті до відповідальності. Згідно з повідомленням, фігурантам провадження повідомлено про підозру, наразі тривають слідчі дії.
Прізвища заступника голови Міненерго не вказують. Згідно з функціональними обов’язками, за вугільну галузь у Міненерго відповідає Олександр Хейло, призначений у вересні минулого року. До цього він працював директором державного підприємства Укрвугілля.
Раніше повідомлялося, Служба безпеки і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) за сприяння міністра енергетики викрили масштабну корупційну схему, організовану заступником міністра. У результаті комплексних заходів заступника глави Міненерго затримали в Києві на хабарі в $0,5 млн, повідомляє прес-служба СБУ.
Повідомлялося, що за цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати в користування гірничодобувне обладнання з шахт прифронтового району Донбасу.
Йшлося про обладнання однієї з державних вугільних компаній, розташованої в межах покровського напрямку.