русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 вересня 2024 12:40 

На Буковині викрили чергову схему вивезення чоловіків до Румунії

підтримай автора: оригінал
7
800
0
Зловмисники за гроші допомагали чоловікам, які підлягають мобілізації, перетнути кордон поза офіційними пунктами пропуску. Наразі слідчі поліції повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За вчинене їм загрожує до дев’яти років ув’язнення.
Як повідомляє Відділ комунікації поліції, 48-річний житель Чернівців організував схему нелегального трансферу за кордон та долучив до злочинної діяльності 53-річного спільника. Вони підшукували військовозобов’язаних чоловіків та намагалися на автомобілі переправити їх до Румунії.
Послуги нелегального трансферу коштували 10 000 євро за кожного, пише Медіа агентство АСС.
Неподалік лінії розмежування державного кордону України та Румунії правоохоронці викрили організатора та виконавця, які допомагали «клієнтам» нелегально покинути територію України.
Поліцейські затримали обох фігурантів в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
За клопотанням слідчих поліції суд обрав чоловікам запобіжні заходи. Одному із фігурантів – тримання під вартою, а іншому – цілодобовий домашній арешт.
Правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до каналу нелегальної міграції.