русский корабльнахуй
 
Новини  05 вересня 2024 15:46 

Міндовкілля очолила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук

підтримай автора: оригінал
5
-
-
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук. На цю посаду вона перейшла з поста заступниці міністра енергетики.
Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк.
У Міненерго зазначали, що Гринчук є експертом у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в уряді (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у межах ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.
Посаду заступниці міністра енергетики вона обіймала з вересня 2023 року. Має фінансово-економічну освіту, є кандидатом економічних наук.
Протягом попередньої роботи в Міндовкілля Гринчук опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами. У 2022 році працювала заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.
Попередника Гринчук, Руслана Стрільця, звільнили з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України напередодні.