русский корабльнахуй
 
Останні новини  10 вересня 2024 17:09 

Рада призначала нову міністерку захисту довкілля: що відомо про Світлану Гринчук з Чернівецької області

підтримай автора: оригінал
4
-
0
Світлана Гринчук замінить на посаді ексміністра Руслана Стрільця, якого відправили у відставку 4 вересня.
Світлана Василівна Гринчук народилася 11 листопада 1985 року в Чернівецькій області. Має фінансово-економічну освіту Чернівецького торговельно-економічного інституту та є кандидатом економічних наук, - про це ми дізнались на сторінках Вікіпедії.
Сторінка у Facebook - Світлана Гринчук.
2016 рік:
Світлана очолила Департамент з питань зміни клімату та захисту озонового шару в Міністерстві навколишнього середовища. Гринчук брала участь у забезпеченні виконання ратифікованої Україною Паризької кліматичної угоди, а також міжнародних зобов'язань за Кіотським і Монреальським протоколами про захист озонового шару.
2019 рік:
Гринчук була радницею голови уряду. В її обов'язки входили питання охорони навколишнього середовища і зміни клімату. Наступного року Гринчук на аналогічній посаді була в Міністерстві фінансів. Працювала на громадських засадах.
2021 рік:
Стала однією із засновниць громадської організації "ESG Association Ukraine". Займалася підприємництвом у сфері зв'язків з громадськістю.
2022 рік:
Світлана брала участь у міжнародних проєктах у сфері екології та енергетики. Того ж року вона стала заступницею Міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів. Відповідала за європейську інтеграцію відомства.
2023 рік:
Гринчук перейшла в інше міністерство. Світлана обійняла посаду заступниці Міністра енергетики Германа Галущенка. Також вона керує Офісом підтримки реформ при відомстві.
2024 рік:
Верховна Рада призначила Світлану Гринчук міністеркою захисту довкілля.
USAID про міністерку захисту довкілля:
Заступниця міністра енергетики України Cвітлана Гринчук – одна з небагатьох жінок в українській енергетиці, завдяки чиїм зусиллям реформи у секторі впроваджуються попри війну.
Особисте життя:
Світлана Гринчук була заміжня з В'ячеславом Гринчуком, який займається підприємницькою діяльністю з функціонування атракціонів і тематичних парків, та є одним із засновників громадської організації "Офіс незалежних екологів".
У подружжя є дочка. Після 2022 року Світлана Гринчук перестала згадувати чоловіка в декларації.
Тут можете переглянути декларацію Світлани Гринчук.
Зручний формат новини у нашому Telegram
Ще більше цікавого та актуального контенту отримуйте в нашому Instagram
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber