русский корабльнахуй
 
Новини  05 вересня 2024 15:58 

Чернівчанка Світлана Гринчук очолила Міндовкілля

підтримай автора: оригінал
6
719
0
До призначення Світлана Гринчук працювала заступницею міністра енергетики України
Чернівчанка Світлана Гринчук очолила Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. Вона має більш ніж 8-річний досвід роботи у керівних органах. Її кандидатуру підтримали 246 нардепів. До призначення Світлана Гринчук працювала заступницею міністра енергетики України.
Світлана Гринчук народилася в Чернівцях.
Має фінансово-економічну освіту, є кандидатом економічних наук.
Закінчила Чернівецький торговельно-економічний інститут (Київський національний торговельно-економічний університет) – спеціальність фінансово-економічного профілю. Кандидатка економічних наук. У 2013 році вона захистила дисертацію на тему: "Розвиток іпотеки в сільському господарстві України".
У Міненерго зазначали, що Гринчук є експертом у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в уряді (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у межах ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.
Кар’єрне зростання:
2016 р.: очолила Департамент з питань зміни клімату та захисту озонового шару в Міністерстві навколишнього середовища. Опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.
2019 р.: обіймала посаду радниці голови уряду. Займалася питаннями охорони навколишнього середовища і зміни клімату. 2020 р.: працювала радником міністра фінансів на громадських засадах.
2021 р.: стала однією із засновниць громадської організації "ESG Association Ukraine". Займалася підприємництвом у сфері зв'язків з громадськістю.
2022 р.: брала участь у міжнародних проєктах у сфері екології та енергетики (GIZ, USAID).
29 липня стала заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.
2023 р.: 5 вересня обійняла посаду заступниці міністра енергетики Германа Галущенка. Керує Офісом підтримки реформ при відомстві.
Нагадаємо, попередника Гринчук, Руслана Стрільця, звільнили з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України напередодні.