русский корабльнахуй
 
Україна  16 серпня 2024 11:44 

Відключення можуть повернутися: Міненерго прогнозує значне збільшення споживання електрики через спеку 

підтримай автора: оригінал
8
725
0
Фото ілюстративне
Починаючи із 17 серпня очікується збільшення споживання електроенергії через спеку, що може змусити енергетиків застосовувати графіки відключень.
Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі марафону «Єдині новини», пише Медіа агентство АСС з посиланням на Укрінформ.
«На 16 серпня ми не прогнозуємо відключень, однак, починаючи із вихідних, прогнозується значне підвищення температури. І ми прогнозуємо значне зростання споживання електроенергії», - йдеться в повідомленні
Вона наголосила, що руйнування енергооб'єктів, спричинені росіянами, робить енергосистему дуже чутливою. «І будь-які додаткові пошкодження або навіть погодні умови можуть призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень», - попередила заступниця міністра.
Гринчук зазначила, що енергетики продовжують ремонти, і невдовзі планують ввести у роботу додаткові потужності генерації. Водночас, вона попросила українців економно використовувати електрику, особливо у години пікових навантажень.