русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  20 серпня 2024 13:30 

Через спеку зросло спиживання: у "Чернівціобленерго" розповіли про ситуацію в енергосистемі

підтримай автора: оригінал
4
726
1
Погодинні відключення повернулися через збільшення споживання пов’язаним із спекою.
Про це повідомляє Чернівціобленерго.
Ці стабілізаційні обмеження будуть застосовані тільки в години підвищеного попиту на електроенергію.
"Наразі ночі та ранки прохолодні, споживання електроенергії цілком помірковане, тому нема потреби вдаватися до обмежень споживання упродовж усієї доби. Але, щоб послабити зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі – сьогодні, 20 серпня попередньо з 16:00 до 24:00 будуть застосовані заходи обмеження споживання для всіх категорій споживачів Чернівецької області, окрім критичної інфраструктури.
Нагадуємо, що відключення за графіками плануються відповідно до прогнозованого обсягу споживання у конкретні години доби. Якщо реальне споживання буде нижчим, то і графіки будуть відкориговані – саме з цим пов’язані зміни ГПВ у режимі реального часу", - йдетсья в повідомленні.
І ще, зверніть увагу:
👉 графіки погодинних відключень (ГПВ) застосовуються як крайній метод для збереження енергосистеми в робочому стані. Відключення запроваджуються тільки тоді, коли інших інструментів для збалансування системи недостатньо;
👉 плановий ремонт на енергооб’єктах НЕ завершився, він триватиме ще кілька тижнів. Щоб підготувати енергосистему до роботи взимку, потрібно виконати доволі значний обсяг робіт. План з технічного обслуговування та ремонту обладнання складається завчасно і проводиться упродовж весняно-літньо-осіннього періоду.
Редактор: Аліна Книжник
20-08-2024, 13:30