русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  15 липня 2024 12:40 

Споживання досягло максимуму: в Чернівціобленерго пояснити часті зміни графіку знеструмлень

підтримай автора: оригінал
12
5.4k
4
Через аномальну спеку споживання в Україні досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття, – це сьогодні фіксує НЕК Укренерго.
Про це повідомляє Чернівціобленерго.
"І з огляду на прогнози синоптиків, спека протримається ще певний час, тому споживання і далі буде на пікових позначках. ❗️Для компенсації дефіциту енергії в системі, Укренерго щодня залучає імпорт та аварійне постачання від енергосистем країн Європи. Водночас, на європейському континенті також тримаються екстремально високі температури, тому споживання зросло і у наших сусідів. І тому їхня допомога Україні обмежена. І саме тому, поки що відключень за графіками у нас буде багато", - йдеться в повідомленні.
В обленерго пояснюють, якщо, диспетчери НЕК Укренерго будуть п’ять разів на добу надавати команду змінити графік, то його будуть відповідно оновлювати п’ять разів на добу.
- Така наша робота у ситуації з дефіцитом в енергосистемі, до якої призвели росіяни та їхні ракети. Але ми з вами усе витримаємо і будемо працювати попри усі негаразди, щоб усі рашисти луснули від своєї злоби та ненависті до українців. Дякуємо нашим захисникам, за все! Погодьтеся, їм значно важче, ніж нам тут без світла, - зазначають в обленерго.[sub][/sub]
Редактор: Аліна Книжник
15-07-2024, 12:40