русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  29 серпня 2024 17:45 

За кордон за 5 тисяч доларів - на Буковині затримали організатора, який переправляв чоловіка до Румунії

підтримай автора: оригінал
9
682
0
На Буковині правоохоронці затримали чоловіка, підозрюваного у сприянні незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб за кордон
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
За 5000 доларів житель Чернівецького району допомагав 26-річному буковинцю покинути територію України, оминувши офіційні пункти пропуску. Слідчі поліції задокументували протиправні дії фігуранта та наразі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Учора, 28 серпня, в селі Куликівка співробітники відділення поліції № 4 (м. Герца) Чернівецького РУП спільно з колегами з відділу міграційної поліції ГУНП в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби викрили протиправні дії 54-річного жителя села Костичани, який, діючи відповідно до попередньо узгодженого плану, допомагав незаконно потрапити військовозобов’язаному буковинцю до сусідньої держави.
Поліцейські з’ясували, що фігурант, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, налагодив схему нелегального бізнесу та за грошову винагороду, сприяв у переправленні чоловіків призовного віку до Республіки Румунія, поза офіційним пунктом пропуску.
Однак неподалік лінії розмежування державного кордону України та Румунії правоохоронці затримали "бізнесмена" в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Правоохоронці готують клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу.
Триває досудове розслідування.
Редактор: Аліна Книжник
29-08-2024, 17:45