русский корабльнахуй
 
Здоров'я  23 серпня 2024 00:30 

Дієтологиня назвала "біле м'ясо", яке знижує холестерин та запалення в організмі

підтримай автора: оригінал
26
1.2k
0
Риба є одним із найкорисніших продуктів, які природа подарувала людині. Вона не тільки додає різноманіття до меню, але й насичує організм цінними поживними речовинами, які важко знайти в такій концентрації в інших продуктах.
Про це повідомляє дієтологиня Ольга Безугла.
Чим корисна риба
Джерело Омега-3
Як відомо, риба — це біле м'ясо, яке є одним із найкорисніших продуктів.
При цьому, м'ясо риби ніжне та смачне, багате на поживні речовини і не має побічних ефектів.
За словами експерта, риба є незамінним джерелом Омега-3 жирних кислот, які організм не здатний виробляти самостійно.
Ці корисні жири відіграють ключову роль у підтримці здоровʼя серцево-судинної системи, допомагають знижувати рівень "поганого" холестерину та тригліцеридів у крові, а також мають протизапальну дію.
Регулярне вживання риби може знизити ризик розвитку серцевих захворювань, інсультів та гіпертонії, що особливо важливо в сучасному світі.
Містить високоякісний білок
Риба багата на високоякісний білок, необхідний для підтримки мʼязової маси та відновлення тканин.
Важливо зазначити, що білок з риби легше засвоюється організмом, ніж білок із мʼяса, що робить її ідеальним варіантом для людей будь-якого віку, включаючи дітей та літніх людей.
Вітаміни групи В
Окрім того, риба містить вітаміни групи В, йод, селен та цинк, які необхідні для правильного функціонування щитоподібної залози, підтримки здоровʼя шкіри, волосся та нігтів, а також для загального тонусу організму.
"Якщо ви дбаєте про своє здоровʼя, риба має займати почесне місце у вашому раціоні", - зазначила дієтолог.
Норма риби для організму
Достатньо вживати рибу двічі на тиждень, щоб забезпечити свій організм необхідними речовинами.
Обирайте жирні сорти, такі як лосось, скумбрія або сардини, щоб отримати максимум користі, або ж надавайте перевагу більш легким сортам на кшталт тріски чи хека, якщо слідкуєте за калорійністю свого харчування.
Що не можна їсти з рибою
Не рекомендують їсти рибу з наступними продуктами:
молоко
фрукти
гриби
бобові
Всі ці продукти самі по собі можуть виступати як повноцінна страва і при поєднанні з іншим рівноцінним компонентом призведуть до тривалого перетравлення і тяжкості в животі, особливо при проблемах зі шлунково-кишковим трактом.
Краще поєднувати рибу з овочами, зокрема з помідорами, картоплею, цибулею, зеленню та морквою.
Редактор: Ангеліна Петльована
23-08-2024, 00:30

Схоже


08 жовтня 2024 19:06 
новини Дієтолог назвала один із найбільш шкідливих сніданків для імунітету

25 жовтня 2024 00:45 
Здоров'я Старість без слабоумства: дієтологиня назвала річ №1, яку треба контролювати

28 жовтня 2024 16:36 
Здоров'я Дієтолог назвала добавку, яка уповільнює процеси старіння в організмі

10 вересня 2024 23:50 
Здоров'я Дієтологи назвали продукт, який найкорисніше їсти на сніданок: знижує холестерин в крові

22 липня 2024 19:00 
Новини України Знижує тиск і нормалізує холестерин: найкращі солодощі для літніх людей