русский корабльнахуй
 
Здоров'я  10 вересня 2024 23:50 

Дієтологи назвали продукт, який найкорисніше їсти на сніданок: знижує холестерин в крові

підтримай автора: оригінал
8
919
0
Сніданок — один з найголовніших приймань їжі. А тому експерти зі здорового харчування не припиняють стверджувати, що він повинен бути не тільки смачним, але й корисним. Виявляється, "правильний" сніданок навіть допомагає боротися з підвищеним холестерином, пише ТСН.
Через високий рівень "поганого" холестерину в організмі в декілька разів збільшується ризик ішемічної хвороби серця, захворювання периферичних артерій, інсульту, гіпертонії, діабету 2 типу.
Щоб допомогти своєму тілу краще виводити холестерин з крові, потрібно правильно снідати. Дієтологи стверджують, що найкращим продуктом для початку дня є вівсянка.
Вона допомагає знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), яких і називають "поганим" холестерином. І все це завдяки високому вмісту клітковини.
Експерти, зокрема, дієтолог Лон Бен-Ашера, впевнені, якщо з'їдати всього 5-10 г розчинної клітковини на день. Саме вівсянка (але не вівсяні пластівці швидкого приготування з високим вмістом цукру) є найкращим її джерелом.
Також до продуктів, які багаті клітковиною, можна віднести насіння чіа, квасолю, авокадо, різні бобові, фрукти, овочі та насіння льону. Обов'язково включайте їх до свого щоденного раціону. Зокрема, їх можна їсти й на сніданок.
Редактор: Євгеній Пірожков
10-09-2024, 23:50