русский корабльнахуй
 
Здоров'я  04 вересня 2024 19:20 

Це не вівсянка: названо кашу, яку варто їсти на сніданок, щоб знизити рівень холестерину

підтримай автора: оригінал
8
11.9k
0
Здоровий сніданок має починатися з ситного зерна, щоб забезпечити травну систему клітковиною. Клітковина також допомагає знизити рівень холестерину.
Видання Health digest пише, що крім вівсянки, є ще одна недооцінена каша - це пшоно.
У чашці вареного пшона міститься 207 калорій, 6 грамів білка і менше 2 грамів жиру. У пшоні також міститься трохи більше 2 грамів клітковини, що трохи менше, ніж у вівсянці, але пшоно виграє у вівсянки за вмістом вітамінів групи В.
Пшоно - чудове джерело фітохімічних речовин, таких як стійкий крохмаль, бета-глюкан, інулін і стерини, які, як відомо, знижують рівень холестерину. Фітинова кислота - ще одна фітохімічна речовина в пшоні, яка допоможе знизити рівень холестерину.
Щоденне включення проса до сніданку може знизити рівень холестерину всього за три тижні. 2021 року в журналі Frontiers in Nutrition було проведено аналіз 19 досліджень, унаслідок якого з'ясувалося, що пшоно може знизити загальний рівень холестерину в середньому на 8%, а рівень ЛПНЩ ("поганого") холестерину - на 10%. Пшоно особливо корисне для людей із високим рівнем холестерину, щоб знизити його рівень до здорового діапазону. Також було доведено, що пшоно знижує рівень тригліцеридів більш ніж на 9%.
Вам необхідний холестерин ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ), щоб допомогти очистити кров від поганого холестерину. Пшоно може підвищити рівень холестерину ЛПВЩ на 6%.
Поживні речовини, що містяться в пшоні, можуть також знизити кров'яний тиск, йдеться в огляді 2023 року в журналі Separations. Пшоно може знизити активність ангіотензин-перетворювального ферменту (АПФ), який звужує кровоносні судини. Поліфеноли, таніни і фітати, що містяться в пшоні, допомагають організму боротися з вільними радикалами, які можуть призвести до хронічних захворювань, таких як хвороби серця, печінки і рак.
Клітковина і некрохмалисті полісахариди знижують вплив пшона на рівень цукру в крові. Додавання пшона в їжу допоможе запобігти стрибкам цукру в крові та знизити резистентність до інсуліну. Мікробіом кишківника також пов'язаний з регулюванням рівня цукру в крові та запалення, а пшоно сприяє збільшенню кількості хороших бактерій, що підтримують здоров'я кишківника. Завдяки клітковині та білку пшоно може також допомогти зменшити кількість жиру в організмі та окружність талії.
Редактор: Людмила Осадчук
4-09-2024, 19:20