Для людей похилого віку найбільш корисними солодощами є халва. Річ у тому, що ласощі містять клітковину, необхідну для правильної роботи шлунково-кишкового тракту. Існує кілька різновидів халви, кожна з яких багата на корисні речовини.
Наприклад, соняшникова халва містить вітамін Е, який знижує ризики розвитку хвороб серця та судин, а також уповільнює процеси старіння.
В арахісовій халві рекордний вміст кремнію, необхідного для здоров'я кісток, шкіри, зубів, сухожиль і хрящів.
У халві з лляного насіння величезна кількість омега-3 жирних кислот, які стабілізують рівень холестерину та перешкоджають запальним процесам.
У кунжутній халві міститься кальцій, а в мигдальній - багато магнію, який заспокоює та знижує тиск.
Що стосується протипоказань, то халву не можна вживати хворим на цукровий діабет, людям з ожирінням та інсулінорезистентністю.
Редактор: Анна Семьонова
22-07-2024, 19:00