русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  21 серпня 2024 20:00 

Більше, ніж за попередні десять років. Яка кількість випадків кашлюку на Буковині за 2024 рік

підтримай автора: оригінал
3
545
0
За останніх сім місяців 2024 року в Чернівецькій області зафіксували понад 400 випадків кашлюку – це більше, ніж за попередні десять років.
Про це під час брифінгу повідомила генеральна директорка Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталя Гопко.
Кашлюк – це інфекційне захворювання, яке можна було б запобігти за допомогою вакцинації, залишається надзвичайно заразним і виснажливим. Окрім кашлюку, на Буковині спостерігається також поширення дифтерії – ще одного небезпечного захворювання, яке супроводжується важким перебігом, швидким розповсюдженням та серйозними ускладненнями.
За словами директорки департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОВА Наталі Свестун, близько 40 тисяч мешканців області потребують вакцинації від дифтерії, оскільки не зробили її згідно з календарем щеплень.
"Так само в області реєструємо випадки зараження кором. На Буковині вже зареєстровано 27 випадків кору за сім місяців, і цей показник був би значно вищим, якби не була проведена додаткова імунізація", – повідомила Наталя Свестун.
Фахівці наголошують на важливості досягнення колективного імунітету, що можливий лише за умов, коли 95% населення вакциноване.
Наразі рівень вакцинації проти кашлюку, дифтерії та правця (КДП) серед дітей становить лише 57-50%, а серед дорослого населення — всього 23%.
Усіх мешканців області закликають звертатися до амбулаторій загальної практики сімейної медицини, де доступні вакцини. Для того, щоб провести щеплення, потрібно лише звернутися до свого сімейного лікаря, пройти обстеження на відсутність протипоказань та зробити вакцинацію.
Редактор: Алісія Давид
21-08-2024, 20:00