русский корабльнахуй
 
Новини  19 липня 2024 21:53 

Напад на Фаріон кваліфікований як замах на умисне вбивство – Клименко

підтримай автора: оригінал
18
-
-
Напад на громадську діячку, викладачку Львівської політехніки Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство, розкриття злочину перебуває в активній фазі.
Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі.
За його словами, стан потерпілої тяжкий, лікарі борються за її життя.
Поліція, інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі.
“Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини. Якщо у вас є будь-яка інформація про обставини скоєння цього злочину, повідомляйте поліції. Ці дані мають бути правильно зафіксовані та ретельно перевірені”, – наголосив міністр внутрішніх справ.
Своєю чергою прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом замаху на громадську діячку Ірину Фаріон.
Про це в Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.
“За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство громадської діячки, колишньої народної депутатки України VII скликання (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України)”, – йдеться у повідомленні.
За попередньою інформацією Офісу генпрокурора, 19 липня близько 19:30 невідомий чоловік вистрілив у жінку, після чого втік з місця події. На даний час потерпілу з проникаючим вогнепальним пораненням голови у вкрай важкому стані доставлено до лікарні.
Нагадаємо, за даними місцевих ЗМІ та депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича, ввечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у громадську діячку, мовознавицю Ірину Фаріон. Згодом у поліції повідомили, що встановлюють обставини замаху на життя громадської діячки.