русский корабльнахуй
 
Україна  20 липня 2024 09:20 

Вбивство Ірини Фаріон: що відомо на цей час

підтримай автора: оригінал
17
1.6k
0
Слідство розглядає кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, у яку стріляли ввечері 19 липня.
За словами Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, основними версіями злочину є громадська та політична діяльність, особиста неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство.
У слідства наявні дані про те, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон у визначений час.
«Ми перевіряємо всю інформацію, працюємо зі свідками, звертаємось до всіх, хто може надати слідству додаткову інформацію. Хочу подякувати людям, які цю інформацію вже надали», — зазначив Ігор Клименко.
Також Міністр розповів, що на місці злочину знайшли гільзу. Після проведення судово-медичної експертизи слідчі матимуть додаткові відомості.
Хронологія подій
Ввечері 19 липня кілер здійснив замах на колишню народну депутатку, професорку та мовознавицю Ірину Фаріон. Інцидент стався у Львові на вулиці Масарика, біля будинку, де вона мешкала.
Свідки події повідомляють, що вбивця здійснив один постріл і швидко втік з місця події. Внаслідок замаху Фаріон отримала вогнепальне поранення голови.
Жінку швидко шпиталізували до місцевої лікарні, де протягом кількох годин медики намагалися врятувати її життя, але виявилися безсилими. О 23:20 Ірина Фаріон померла.