русский корабльнахуй
 
Новини України  26 липня 2024 14:20 

Підозрюваний у вбивстві Фаріон міг готувати ще замахи на політиків - МВС

підтримай автора: оригінал
13
1.3k
0
Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готував наступні вбивства. Про це свідчить список політиків і депутатів, знайдений у телефоні підозрюваного.
Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на брифінгу у Львові.
"Ми проаналізували, оглянули телефон спеціалісти, там ми заблюрили, і там є прізвища інших політиків, є депутати облрад та ін. Він (підозрюваний - ред.) цікавився – ви вже бачите 21-го, 23-го фактично після повернення в місто Дніпро - тобто він продовжував аналізувати і шукати когось, на його погляд, хто може цікавити його як фігурант", - сказав Клименко.
Він не назвав прізвища списку, однак повідомив, що наступним після Ірини Фаріон позначений Макс Бужанський (Максим Бужанський, народний депутат Верховної Ради ІХ скликання, "Слуга народу" – ред.)
Під час брифінгу правоохоронці повідомили, що в телефоні підозрюваного є багато інформації про його філософію та яке відношення він має до певних кіл: "Не дивлячись на молодий вік фігуранта, він ретельно обізнаний, готувався. Ми бачимо в телефоні багато посилань, на які сайти він заходив, що читав".
18-річному підозрюваному оголосили про підозру за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Сьогодні Галицький районний суд Львова обере йому запобіжний захід.
Редактор: Анна Семьонова
26-07-2024, 14:20