русский корабльнахуй
 
Здоров'я  17 липня 2024 08:59 

Дієтолог розповів, чи справді оливкова олія рятує від похмілля

підтримай автора: оригінал
17
1k
0
Після весело проведених святкувань багато людей задаються питанням, як зняти похмілля народними засобами. Багато людей стверджує, що оливкова олія може допомогти позбутися похмілля.
Про це пише РБК-Україна (проєкт Styler).
Чи допомагає оливкова олія від похмілля
Користувачка у мережі, відео якої набрало 86 тисяч вподобайок, розповіла, що порція оливкової олії може запобігти похмілля після нічної випивки.
З оливковою олією все просто — це жири, тобто вони обмежують дію алкоголю на організм. Як варіант, можна заправити невелику порцію салату цим маслом і з'їсти його.
Дієтолог Стефані Нельсон розповів, що насправді не існує жодних чудодійних ліків проти похмілля. Будь-яка їжа у шлунку до та під час вживання алкоголю сповільнить всмоктування алкоголю.
Нельсон пояснив, що немає потреби пити оливкову олію, а замість ви повинні добре поїсти перед тим, як піти вживати алкоголь.
Обмеження споживання алкоголю — найкращий спосіб запобігти похміллю. Якщо ви гуляєте ввечері, спробуйте чергувати один алкогольний напій з одним безалкогольним або спробуйте вибрати напої з меншим вмістом алкоголю, наприклад, легке пиво.
Дієтолог Дуейн Меллор пояснив, що близько 20% алкоголю всмоктується в шлунку, а решта в кишківнику.
Будь-яка їжа, що містить жир, білок або вуглеводи, яка затримує спорожнення шлунка, може мати дуже помірний вплив на уповільнення всмоктування алкоголю.
Підготуйтеся до вживання алкоголю
Поїжте
Будь-яка їжа має властивість знижувати утворення ацетальдегіду в шлунку, речовини, яке сприяє поганому самопочуттю від алкоголю.
Більш жирна їжа здатна надати профілактику похмілля, сповільнюючи всмоктування алкоголю в кров. Якщо ви не прихильник калорійного харчування — з'їжте рибу, яка містить корисні жири (скумбрія, форель, лосось).
Прийміть вітаміни
У складі обраних вами таблеточок обов'язково повинні бути вітамін В6 і В12. Даний засіб полегшить роботу печінки й допоможе швидко привести себе в форму на ранок.
Пийте один тип алкоголю і бажано безбарвний. Змішання різних видів алкоголю обов'язково призведе до похмілля. Оскільки кожен з них має різні добавки й ароматизатори й будь-які спроби організму переварити все це може призвести до грандіозного "бодуна".
Намагайтеся випивати склянку води після одного — двох склянок спиртного. Це також допоможе уникнути похмільного синдрому.
Одне з найважливіших правил, щоб уникнути ранкового похмілля — прислухайтеся до свого організму і навчіться вчасно зупинятися.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-07-2024, 08:59