русский корабльнахуй
 
Здоров'я  03 вересня 2024 08:59 

Чи справді насіння чіа корисне при схудненні: дієтолог розповів всю правду

підтримай автора: оригінал
5
2.1k
0
Досить популярним у світі стало насіння чіа, зважаючи на його потенційну користь для здоров’я. Варто знати, чи справді воно ефективні при втраті ваги.
Про це повідомляє Eat This Not That!
Чи може вживання води з насіння чіа допомогти схуднути
Дієтолог Андреа Соареса розповів, що насіння чіа насичене білком, клітковиною, омега-3 жирними кислотами, магнієм і кальцієм.
"Коли ви додаєте насіння чіа у воду, вони набухають, утворюючи гелеподібну консистенцію. Це робить воду з насіння чіа унікальним, насиченим поживними речовинами напоєм з низьким вмістом калорій, але багатим на користь", - пояснює Соарес.
Однією з причин, чому вода з насіння чіа привертає увагу, є високий вміст клітковини. Лише одна склянка насіння чіа містить близько 10 г клітковини. Ця клітковина поглинає воду, розширюючись у шлунку, тому ви довше відчуваєте ситість.
Ще одна цікава річ про насіння чіа полягає в тому, що вони можуть допомогти регулювати рівень цукру в крові. Уповільнюючи засвоєння вуглеводів, насіння чіа можуть запобігти стрибкам рівня цукру в крові. Це вкрай важливо, тому що стабільний рівень цукру в крові означає менше стрибків інсуліну, що може допомогти зменшити накопичення жиру у тілі.
Експерт додав, що жодна окрема їжа чи напій не впорається зі схудненням. Поєднуйте воду з насіння чіа зі здоровою дієтою та регулярними фізичними вправами для найкращих результатів.
Рекомендується застосовувати в день 25 грамів насіння чіа. Для очищення організму і зниження ваги їх додають в нежирний кефір і п'ють щодня протягом трьох місяців.
До того ж насіння чіа має корисні властивості й у вигляді масла — воно відрізняється високим вмістом рослинних кислот Омега-3, а також натуральних речовин, що перешкоджають окисленню цих кислот. Масло чіа використовується в косметичних засобах, допомагаючи боротися з прищами.
Кому протипоказане насіння чіа
Насіння чіа вважається безпечним і чудовим доповненням до дієти. Немає жодних побічних ефектів від вживання насіння чіа, окрім легкого шлунково-кишкового дискомфорту через надто велику кількість клітковини.
Ось у яких випадках слід бути акуратнішим і утриматися від вживання:
якщо є проблеми з нирками
не рекомендують використовувати в раціоні насіння людям зі зниженим тиском
варто уникати людям з алергією на кунжутне насіння
під час приймання ліків, що знижують згортання крові, насіння чіа протипоказане.
Редактор: Ангеліна Петльована
3-09-2024, 08:59