русский корабльнахуй
 
Здоров'я  23 червня 2024 01:00 

Названо магазинний суперпродукт, який треба вживати абсолютно усім: всього ложка на день

підтримай автора: оригінал
20
11.7k
1
Те, що ми їмо, відіграє величезну роль у нашому загальному здоров’ї та добробуті. Відомо, що деякі продукти підвищують ризик розвитку певних станів, тому їх слід їсти в обмежених кількостях, тоді як інші дійсно можуть допомогти зберегти наше здоров’я та захистити від певних захворювань і проблем.
Який продукт з супермаркету треба вживати всім, розкаже професор Тім Спектор.
Який продукт треба вживати усім
Професор Тім Спектор стверджує, що такий суперпродукт може бути один.
Засновник Zoe Health і університетський професор генетичної епідеміології рекомендує їсти ложку одного продукту на день, щоб запобігти серцево-судинним захворюванням, запаленням, діабету 2 типу і навіть раку. Мова йде про оливкову олію.
Людей може лякати той факт, що це олія, щось, що асоціюється з нездоровою їжею, але вона має велику користь для здоров’я, сказав він.
"Якби мені сказали — зазвати суперпродукт, то оливкова олія була б одним із них. Хоча багатьох із нас вчили боятися жиру, дослідження показують, що дієти, багаті оливковою олією першого віджиму, пов’язані зі зниженим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та раку", - пояснив він.
У чому користь оливкової олії?
Оливкова олія багата на поліфеноли, рослинні сполуки з антиоксидантними властивостями.
Багато з цих переваг пов’язані з високим вмістом поліфенолів в оливковій олії першого віджиму. Ці поліфеноли не тільки мають потужну протизапальну дію, але й сприяють росту корисних кишкових бактерій, сприяючи хорошому здоров’ю кишківника.
"І понад усе інше, я не можу придумати кращого поєднання, ніж оливкова олія та смачні сезонні помідори", - зазначив професор.
Є кілька страв, які не можна покращити крапкою оливкової олії, як для вашого здоров’я, так і для ваших смакових рецепторів. Є причина, чому оливкова олія є наріжним каменем середземноморської дієти.
У нещодавньому іспанському дослідженні, де брали участь 12 тисяч людей, виявили, що ті, хто вживав півтори столові ложки оливкової олії на день, мали вдвічі менше шансів померти від серцево-судинних захворювань, і це вражає!
Пам'ятайте, що мова йде про олію прямого віджиму, а не рафіновану.
Редактор: Ангеліна Петльована
23-06-2024, 01:00